Hieronder lees je de reden waarom je voor een hoekbank moet gaan

Een van de meest gestelde vragen die aan interieuradviseurs worden gesteld is wat voor type bank gekozen moet worden. Gaan we voor een hoekbank of voor een gewone bank? Het is en blijft een lastige keuze, want je koopt de bank voor vele jaren. Daar komt bij dat mensen het vaak lastig vinden om een bank in de vorm van een hoek goed te stijlen in het interieur. Want hoe moet je de hoek plaatsen en ten opzichte van welk punt in de kamer plaats je de bank?

Alles begint bij meten, want meten is weten

Eigenlijk is het een clichéverhaal maar door te meten kun je het beste uitzoeken of een hoekbank in jouw kamer past. Het kan namelijk in de winkel er perfect uitzien, maar dat staat nooit gelijk aan de ruimte waarin jij de bank gaat plaatsen. Om die reden kan het aan ook enorm vertekenen. Een van de meeste gehoorde klachten is dat de bank veel te groot is als hij thuis geplaatst is. Je kunt dit voorkomen door met kranten of dozen de bank na te bouwen en zo ruimtelijk inzicht te krijgen in hoe hij zou staan in de kamer. Heb je voldoende zitruimte? Blijft er voldoende loopruimte over? Hoe kan je hem plaatsen voor bijvoorbeeld het tv-meubel? Meten en inzichtelijk maken geeft veel inzichten.

De modelkeuze bij een hoekbank is belangrijk

Een van de belangrijke onderdelen bij het uitkiezen van een bank is natuurlijk het formaat en het aantal zitplaatsen. Daarnaast is het model ook belangrijk want dit geeft optisch meer of minder ruimte. Als je bijvoorbeeld kiest voor een model op pootjes en een smalle leuning, dan oogt die kleiner dan een brede leuning die plat op de grond staat. Zo kun je in dezelfde ruimte optisch een verschil maken door dezelfde maat hoekbank te kiezen maar met andere accessoires.

Kies jouw perfecte hoekbank met de volgende tips

Een feitelijke keuze maken kan een lastige stap zijn, daarom zijn er een aantal vragen die je standaard kan meenemen om je keuze definitief te maken.

  • Hoe groot moet de bank zijn en hoeveel zitplekken heb je nodig? Wil je op die zitplekken loungen, Tv-kijken en waar plaats je de visite? Misschien kom je zo tot de ontdekking dat een elementenbank meer geschikt is.
  • Krijg inzicht door meerdere banken te vergelijken met elkaar. Let bijvoorbeeld op de poten en de armleuningen. Wil je juist een robuuste bank neer zetten of een elegante bank op smalle poten? Als je niet voldoende inzicht hebt kun je door middel van kranten en dozen proberen dit inzicht wel te krijgen en een te grote of te kleine bank aankopen voorkomen.
  • Neem de tijd om proef te gaan zitten op verschillende banken, modellen en soorten kussens. Soms hebben winkels niet alle modellen staan, maar je kunt wel een betere beeldvorming krijgen over wat je prettig vindt zitten en bij jouw wensen past.

Neem de tijd dus om een hoekbank uit te kiezen en zet je wensen op papier voordat je tot de aankoop over gaat.