Tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kopen doe je niet vaak. Dus als je het doet, wil je ook zeker weten dat de verbouwde badkamer helemaal voldoet aan het beeld dat je in gedachten hebt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de renovatie van begin tot het einde goed verloopt? Volg daarvoor de onderstaande tips.

 

Maak een duidelijk ontwerp dat past bij je budget

 

Een ontwerp voor je nieuwe badkamer en een passend budget zijn vrij nauw met elkaar verbonden. Als je weet welke stijl je in de nieuwe badkamer wilt hebben, kun je bepalen welke materialen je daarbij wilt gebruiken. Passen al je wensen binnen je budget of kun je de huidige tegelvloer laten liggen en in plaats daarvoor een inloopdouche kiezen? Vraag offertes op om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen.

 

Laat de badkamer door een professional plaatsen

 

Het is altijd verstandig gebruik te maken van de kennis van vakmensen. Daarom kun je, als je een badkamer gaat verbouwen in Dordrecht, het beste kiezen voor een bedrijf dat je van begin tot het eind begeleidt bij de verbouwing. Dat begint dus bij het ontwerp. Maar de fase die erna komt, is minstens zo belangrijk. De verschillende onderdelen van de badkamer worden door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, snel geplaatst en hoogwaardig afgewerkt. Dat geldt voor het leggen van de vloertegels, het plaatsen van de douchewanden en het optrekken van eventuele tussenmuurtjes. Hierdoor krijgt je badkamer binnen korte tijd een heel nieuw uiterlijk, zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken.

 

Vakkundige installatie van electra en waterleiding

 

Tijdens de renovatiewerkzaamheden kan het noodzakelijk zijn om een waterleiding te verleggen of om een extra elektriciteitspunt aan te leggen. Bijvoorbeeld omdat je naast de spiegel twee lampen wilt hangen in plaats van een. Een erkend elektricien kan deze werkzaaheden vakkundig uitvoeren. Dat geldt tevens voor de loodgieter die ervoor zorgt dat je geen last heb van lekkage nadat de nieuwe badkamer is opgeleverd. Deze werkzaamheden lijken op het eerste oog niet direct gekoppeld aan het kopen van een badkamer. Toch is het raadzaam om dit bij de aankoop van je badkamer direct te regelen, zodat je ook zeker weet dat alle partijen tijdig beschikbaar zijn om jouw nieuwe badkamer op te leveren.