Wat zijn de belangrijkste troeven van epoxyvloeren?

De interesse van veel mensen in het laten realiseren van zogenaamde epoxyvloeren is door de jaren heen sterk toegenomen. Dat hoeft zeker en vast niet te verbazen. Het moet dan ook gezegd dat er aan een dergelijke vloer echt ontzettend veel interessante voordelen zijn verbonden. Voor heel wat mensen geldt dat ze de realisatie van een dergelijke gietvloer prefereren boven het PU-exemplaar omwille van het feit dat deze aanzienlijk voordeliger is. In ieder geval, ben jij benieuwd om de sterk troeven van de epoxyvloer te ontdekken? Dan kan de informatie hieronder je daar alles over vertellen. Zo krijg je wellicht meteen ook een duidelijk antwoord op al jouw vragen.

Ze zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk

Eén van de ongetwijfeld voornaamste troeven waar je bij epoxyvloeren op kan rekenen heeft te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen die ze hebben. Hoe dan ook staan deze vloeren er in de praktijk om bekend enkele van de meest onderhoudsvriendelijke op de markt te zijn. Dat is niet meer dan normaal. In vergelijking met bijvoorbeeld tegelvloeren zal je namelijk tot de vaststelling komen dat deze vloeren wel over voegen of groeven beschikken. Vuil kan zich hier gemakkelijk in manifesteren waardoor er bezwaarlijk sprake kan zijn van echt hygiënische omstandigheden. Dit is iets wat je bij epoxyvloeren natuurlijk helemaal niet hebt.

Het naadloze karakter van de epoxyvloer zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Niet alleen kan je in de basis rekenen op een hygiënische vloer, daarnaast is ze sowieso lekker onderhoudsvriendelijk. Het schoonmaken van een vloer zonder naden of groeven verloopt immers heel wat eenvoudiger in vergelijking met een tegelvloer.

Precies te realiseren in de door jou geprefereerde stijl

Ook een niet onbelangrijk voordeel bij de keuze voor epoxyvloeren heeft betrekking tot de verschillende soorten kleuren waarin ze gerealiseerd kunnen worden. Wat dit betreft zal je tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit heel wat meer kleuren dan enkel en alleen het klassieke grijs. Door de jaren heen is het kleurenaanbod aanzienlijk uitgebreid wat ervoor zorgt dat je altijd bent verzekerd van een vloer die perfect tot haar recht zal komen in jouw interieur. In ieder geval, ook op visueel vlak zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een epoxyvloer al behoorlijk snel kan zijn gemaakt.

Stoot- en slagvast en aldus beschikkend over een lange levensduur

Epoxyvloeren kenmerken zich in de praktijk door stoot- en slagvaste eigenschappen. Voor deze eigenschappen geldt dat ze van cruciaal belang zijn voor de levensduur waar een dergelijke vloer zich door kenmerkt. Voor menig aantal vloeren geldt dat ze na een geringe periode al sporen van slijtage gaan vertonen. Dat is natuurlijk helemaal niet wat je wil. Wanneer je na enige tijd ook genoodzaakt bent om een nieuwe vloer te realiseren zal je tevens kunnen vaststellen dat dit opnieuw de nodige overlast met zich meebrengt. Niets van dit alles wanneer je ervoor hebt gekozen om een gietvloer uit epoxy te laten realiseren. De slag- en stootvaste eigenschappen zullen er in dat geval immers voor zorgen dat je zonder probleem kan genieten van een lange levensduur.